Articole

-Hai sa vorbim-

Citeste si creste, o serie de articole publicate pe cariereonline

Eficient sau eficace?

O carte care se citește la micul dejun și te face să simți că totul este posibil. Te provoc să citești „Săptămâna de lucru de 4 ore” și să-mi spui peste o săptămână dacă nu ai schimbat deja ceva în viața ta, în mod natural. Tim Ferriss se joacă cu mintea și cu percepția noastră despre viață în general și declanșează o schimbare în mentalitate fără să ne dăm seama.


TRISEZI SI CASTIGI. CUM AJUNGI LA JOBUL PERFECT.

În cartea „Ce culoare are parașuta ta?”, Richard Nelson Bolles schimbă radical perspectiva asupra căutării unui job. În primul rând autorul ne încurajează să ne scotocim bine și să ne conștientizăm mai întâi abilitățile, valorile și preferințele legate de locul de muncă, echipă și responsabilități. În al doilea rând, acesta ne „transformă” în adevărați detectivi, după cum veți afla în rândurile ce urmează. Sau... citind cartea.

Mai mult!


FAILPROOF STARTUP - CONSTRUIESTE. EVALUEAZA. INVATA.

În cartea The Lean Startup, Eric Ries ne încredințează secretul colaborării cu clienții noștri, pentru a ajunge la un produs care să aibă un adevărat impact în lume. Citește această carte dacă vrei în mod autentic să aduci o schimbare, ceva de care oamenii au nevoie. Dacă pornești un startup ca să faci bani, ca să ai mai mult timp sau ca să îți iei faima de 5 minute, mai bine te oprești acum.

Mai mult!

   DINCOLO DE PARALIZIE, O TRANZITIE PROFESIONALA NATURALA

Vrei să schimbi ceva, dar nu ştii încotro? Eşti pur şi simplu paralizat, aşa-i? În cartea „Identitatea profesională”, Herminia Ibarra ne acompaniază în procesul de traziţiie de la o viaţă profesională la alta şi ne dă sfaturi care să facă tranziţia naturală, completă şi reuşită.

Mai mult!AI CURAJ SA DEVII ATAT DE BUN INCAT SA FII IN VIZORUL TUTUROR?

În mijlocul unei lumi obsedate de urmarea pasiunii, Cal Newport ne propune un nou mod de a ne împlini profesional. În cartea sa „So Good They Can’t Ignore You”, Cal ne avertizează în privința pericolului de a crede că succesul poate veni doar dacă lucrăm într-un domeniu care ne pasionează. Unii oameni nu își pot identifica foarte clar o pasiune, iar dacă o au, aceasta este de cele mai multe ori un hobby, o modalitate de expresie artistică sau un sport. Și, pentru majoritatea, este extrem de dificil să construiești o carieră în această direcție.

Mai mult!
IMPOTRIVA GRIJILOR - IA CLARITATE IN DOZE NELIMITATE

Lasă grijile începe să trăiești este un îndreptar al stilului de viață actual: stresat, grăbit, sub presiune. Dale Carnegie te ia încetul cu încetul și te învață să-ți limpezești mintea prezentând strategii, exemple și mici pași pe care îi poți face chiar de astăzi. Iată câteva sfaturi antigriji care-ți pot salva cariera.

Mai mult!MOTIVATII TOXICE SI MOTIVATII SANATOASE

În „Drive”, Daniel Pink desființează mituri despre motivație și găsește soluții actuale pentru lipsa de motivație a angajaților, a copiilor și a noastră.

Mai mult!
PUTEREA UNUI LIDER STA SUB SEMNUL INTREBARII

Liderii buni pun întrebări extraordinare este o colecție de întrebări care transformă. John Maxwell te învață să pui întrebări relevante pentru trei destinatari: ție însuți, echipei tale și oamenilor care te inspiră. Pentru fiecare dintre ele este nevoie de pregătire: un timp în care cercetezi, planifici și alegi acele întrebări care pun lumea în mișcare. Întrebările bune extrag esența, dau motivația și conduc spre acțiune.

Mai mult!
MERITI SA AI SUCCES?

„Schimbând gândirea, îți schimbi viața”, de Brian Tracy este o culegere de rețete și exerciții care adaugă valoare instantanee vieții tale profesionale. Odată ce citești această carte nu mai ai absolut nicio scuză pentru a nu reuși în viață. Brian Tracy te întoarce pe toate părțile și îți oferă soluții și îndemne la orice fel de blocaj care ar putea apărea între tine și viața visată. Singura condiție pe care o pune este să crezi!

Mai mult!

RIDICA STANDARDELE. TREZESTE  URIASUL DINAUNTRU.

„Awaken the Giant Within”, de Anthony Robbins este un manual de restructurare a întregului nostru sistem neuronal și decizional. Pregătește-te să fii „restartat” și repus în funcțiune, cu toate circuitele schimbate și pregătite să te ducă spre fericire. Dar, doar dacă decizi că vrei asta.

Mai mult!


Spune-mi cine te-a laudat ca sa-ti spun de ce esuezi

Mindset, de Carol Dweck, îți schimbă felul în care înțelegi creșterea și eșecul, efortul și lenea, determinarea și renunțarea. Vei înțelege de ce te-ai ținut în frâu o viață întreagă și ce satisfacții majore ai primit făcând asta. Vei afla de ce îți e teamă de critică și ce te împiedică să fii un leader inovativ, un părinte calm și să ai o căsnicie echilibrată.

Mai mult!